Rhodos

Rhodos

Gemeten naar oppervlakte is Rhodos het grootste van de Egeïsche eilanden, maar een belangrijker troef is dat de stranden hier beschouwd worden als de mooiste van gans Griekenland. Bovendien zijn natuur en cultuur er ook zeer talrijk aanwezig waardoor dit wel de uitgelezen plaats lijkt voor een mooie vakantie. Weet dat miljoenen toeristen er net zo over denken! De inwoners van Rhodos beweren daarnaast ook nog dat de zon hier meer schijnt dan op enig ander Grieks eiland.

Rhodos-stad laat zich eenvoudig bezoeken. Het gedeelte uit de Oudheid, het middeleeuwse en het hedendaagse deel (Neopolis) laten zich gemakkelijk van elkaar onderscheiden. De omwalde min of meer middeleeuwse stad is op haar beurt in drieën verdeeld: een Turkse wijk, een Joodse en eentje van de Johannieters, hier vaak Ridders genoemd. Enigszins ten westen van het oude stadscentrum ligt de deels gerestaureerde akropolis.

Een gebergte in de ware zin van het woord is er niet; bijna nergens kan je hoger klimmen dan duizend meter en alle toppen zijn begroeid. Vooral het binnenland, maar toch ook wel langs de kust bloeien van lente tot herfst veel kleurrijke bloemen. Oleanders en mimosa’s zijn er in overvloed.

Het wegennet is betrekkelijk eenvoudig. Tussen Rhodos-stad en Katavia lopen twee hoofdwegen: de ene langs de westkust, de andere langs de oostkust. Om mooie en interessante plekjes te ontdekken verlaat je de best hoofdweg. Ga bijvoorbeeld eens kijken naar de mooie kerk van Kremasti, het mooie uitzicht in Soroni, de vele vlinders in de buurt van Petaloudes, de burcht en de baaien van Monolithos, de vele ruïnes uit de Oudheid op de archeologische site van Kamiros, het charmante vissersdorp Charaki, de fel witte huisjes van Archangelos en nog zoveel meer.

Langs de wegen en soms ook tussen de huizen staan cipressen, eucalyptusbomen en amandelbomen. Her en der wordt fruit geteeld: sinaasappels, druiven, vijgen, citroenen en ook olijven. Kortom, een heerlijke plek om vakantie te vieren.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.