Kreta

Kreta

Naar Kreta ga je vooral op vakantie om te genieten van de zon. Natuurlijk pik je ook een portie cultuur mee en proef je van het lekkere eten. Daarnaast is er ook nog de natuur die zeer afwisselend is. Kreta is er op voorzien om veel toeristen te ontvangen: er is een luchthaven in de hoofdstad Iraklion en ook een in Chania. Het aanbod en de verscheidenheid van de hotels en restaurants op Kreta is zeer groot: er is wat voor ieders smaak en beurs. Je kan er ook kiezen tussen drukke stranden en hele rustige. Voor wie rust en stilte primeren is een verblijf in het binnenland een aanrader.

Onderschat de grootte van het eiland niet: de afstand Oost-West bedraagt ongeveer tweehonderd kilometer. Op die uitgestrekte oppervlakte is er veel te ontdekken en te beleven dat bijdraagt tot een geslaagde vliegvakantie. Langsheen de kust en in het nabije achterland liggen talrijke archeologische sites, gebouwd door opeenvolgende culturen. Om enigszins een beeld te krijgen van de geschiedenis van het eiland neem je alvast een kijkje in de belangrijkste musea van Iraklion, alhoewel er elders ook nog interessante musea zijn. Loop ook eens langs het goed bewaarde Ventiaanse fort, gelegen in een mooie haven. Vanuit Iraklion is Knossos goed te bereiken, daar bevinden zich alvast een aantal niet te missen Minoïsche paleizen.

In Rethymnon zit je zeker goed om te genieten van het nachtleven en zijn er veel mogelijkheden om te shoppen; hetzelfde geldt trouwens voor Chania. Bezoek in Rethymnon ook de restanten van het grote Venetiaanse fort en een oude moskee. In de buurt ligt Moni Arkadiou, ongetwijfeld het mooiste klooster van Kreta.

In het bergachtige binnenland is de natuur nog vaak heer en meester, al ontdek je af en toe een bergdorpje waar de tijd lijkt stil te staan. Hier ontdek je ook een van de voornaamste bezienswaardigheden van Kreta: de prachtige Samaria-kloof, met zijn 18 km de langste van Europa. Nogal wat liefhebbers van natuurschoon wandelen de totale afstand. Lijkt de afstand je wat lang, kies dan voor de Imbros-kloof die slechts 7 km lang is.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.