Kos

Kos

De voornaamste attractie van het eiland, naast zon, zee en strand natuurlijk, is de stad met dezelfde naam. De beschavingen die elkaar in de loop der tijden opvolgden droegen ertoe bij dat Kos vandaag zeer multicultureel is. De Romeinen legden de basis voor de stad Kos, later zwaaide de orde van de Johannieters geruime tijd de plak, totdat zij verdreven werden door de Turken. Deze moesten op hun beurt het eiland weer in Griekse handen geven. Kos telt 15.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van het eiland. De luchthaven, waar je vakantie begint, ligt ongeveer in het midden van het eiland.

De voornaamste andere bezienswaardigheid van het eiland zijn de vele archeologische vondsten. Uit de Oudheid kwamen vooral Romeinse overblijfselen tot ons, zoals je ook kan zien in het interessante Archeologisch Museum. Van recenter tijden zijn onder meer de Byzantijnse kerken, daarnaast zijn er ook kloosters en ruïnes. Let onderweg ook op de schilderachtige dorpjes.

Vandaag is Kardamaina de tweede badplaats van het eiland, een behoorlijk groot dorp. Als je naar de ruïnes in de omgeving kijkt kan je niet anders dan concluderen dat de plaats vroeger veel groter moet geweest zijn. Ooit stond hier een burcht, was er een vroeg-christelijke kerk en een theater en was het geheel ommuurd.

De echte sponzen die je hier en daar kan kopen werden opgedoken in Kalimnos. Als je Kefalos bezoekt doe je dat om zijn kaas en honing. Ook hier zorgde een burcht ooit voor de bescherming van een relatief belangrijke locatie.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.