Corfu

Corfu

Een vakantie op Corfu kan je gemakkelijk plannen. In de hoofdstad Corfu (vaak Kerkira genoemd) bevinden zich de meeste bezienswaardigheden, terwijl het noordelijke en het zuidelijke deel van het eiland wedijveren met hun schoonheid: zowel zandstranden als andere en veel typische dorpjes. Als je het eiland landschappelijk bekijkt, dan is het bergachtige boorden het mooiste gedeelte. Het eerder vlakke zuidelijke deel oogt minder mooi, terwijl het centrale gedeelte veel heuvels omvat waarop aan landbouw gedaan wordt. Ook stranden maken deel uit van het landschap. Onthoud in ieder geval dat je “beach” niet meteen moet vertalen als “zandstrand”, maar dat het evengoed een kiezelstrand kan zijn.

Anders dan Kos, Kreta en Rhodos behoort Korfoe tot de eilanden in de Ionische zee. Vooral dankzij de forse regenval in de winter genieten de Ionische eilanden van een veel belangrijker plantengroei. Daarom dat een vakantie in het voorjaar zo prettig is: dan is de bloemen- en kleurenweelde op haar allermooist. Ook andere planten genieten van de bodem die maandenlang vochtig blijft: op geen enkel Grieks eiland vind je bijvoorbeeld meer cipressen. Je zal vaststellen dat ook olijfbomen rijkelijk aanwezig zijn.

Een van de mooiste plekken in het noorden is de ongeveer negenhonderd meter hoge Moni Pandokratoris. Helemaal op de top heb je niet alleen een schitterend uitzicht, maar kan je in de zomermaanden ook een oud klooster bezoeken. Tenminste als je er een klimmetje van 2 km met de voettram voor over hebt. Het klooster van Paleokastritsa is misschien nog mooier, ga eens kijken terwijl je een uitstap maakt naar de mooie baaien. In Paléo Perithis is het verboden te bouwen omdat het plaatsje nog in grote mate herinnert aan de Venetiaanse periode.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.